Aparat do filtracji wina, piwa i innych alkoholi.

- Aparat filtracyjny: część górna z otworem i odpowietrznikiem oraz część dolna;
- Wkład filtracyjny do części górnej;
- Rurka do spuszczania z zaciskiem;
- Komplet drucików do rozwieszenia filtra na pojemniku fermentacyjnym;
Wkłady filtracyjne Fi 15cm
Wkład „2000″ przeznaczony do filtracji piwa lub wstępnej filtracji wina. Przy filtracji piwa, wkład przepuszcza niewielkie ilości drobin drożdży niezbędnych do powtórnej fermentacji piwa w butelkach. Przy filtracji wina wkład „2000″ powinien być stosowany do win problematycznych jako filtr wstępny, przed filtracją główną. Kolejną filtrację można dokonać wkładem „100″.
Wkład „1000″ średnio szybki, przeznaczony do wstępnej filtracji wina lub do filtracji nastawów cukrowych przed destylacją. Przy filtracji wina wkład „1000″ powinien być stosowany do win jako filtr wstępny, przed filtracją główną. Kolejną filtrację można dokonać wkładem „100″.
Wkład „500″ średnio dokładny, przeznaczony do filtracji win. Przy filtracji wina wkład „500″ powinien być stosowany do win wstępnie sklarowanych.
Wkład „100″ bardzo dokładny, przeznaczony do filtracji win. Przy filtracji wina wkład „100″ powinien być stosowany do win wstępnie sklarowanych jako filtr ostateczny. Wino gotowe do butelkowania.
Wkład „000″ sterylny, przeznaczony do filtracji lekkich win i wódek. Przy filtracji wkład „000″ powinien być stosowany do trunków wstępnie przefiltrowanych filtrem „1000” lub „500” jako wkład ostateczny. Filtracja przebiega bardzo powoli.
Znaleziono w Google poprzez:
- filtracja wina
- Filtr do wina
- filtrowanie wina
- filtr do piwa
- filtracja piwa