Drożdże winiarskie ENARTIS

Drożdże winiarskie Aroma WhiteAromaWhite – Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis. Duża zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor). Tolerancja alkoholu do 15%. Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 15 do 24°C. Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win białych oraz różowych win z intensywnym owocowym charakterem. Lotna produkcja kwaśności 0.15 do 0.25 g / L   Produkcja Glycerolu, aż 7.5 g / L. Niska produkcja riboflavin. Z odpowiednią pożywką ( np.: Arom Nutriferm), drożdże produkują wysoką ilość estrów, które poprawiają aromatyczną złożoność i intensywność wina z aromatami tropikalnych owoców, kwiatów etc. Podniesienie aromatycznej jakości win, produkowanych z niskiej jakości owoców.

Drożdże winiarskie Red FruitRed Fruit – Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis. Dobra zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor). Tolerancja alkoholu do 16%. Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 14 do 34°C. Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win czerwonych oraz win jakościowych jak: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir. Niskie pienienie się. Wzmacnia czerwony kolor oraz bukiet wina. Dodatkowo wprowadza fermentację malolactic. Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L. Produkcja Glycerolu, aż 8 g / L. Niska produkcja riboflavin

Drożdże winiarskie EzFermEzferm – Cerevisiae Saccharomyces + Bayanus Saccharomyces, selekcja Enartis. Doskonała zdolność, by dominować naturalna flora mikrobiologiczną   (Killer factor). Tolerancja alkoholu, aż 17%. Optymalny zasięg temperatury fermentacji 12 do 34°C. Bardzo szybki start fermentacji. Niskie zapotrzebowanie na azot i tlen. Niskie pienienie i niski potencjał, by utworzyć SO2 i H2S. Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L. Produkcja Glycerolu aż 9 g / L. Minimalizują produkcję kwasu jabłkowego (Malic acid). Eksponują aromaty użytych owoców. Dedykowane do produkcji czerwonych i białych win (szczególnie Chardonnay) z wysoką zawartością alkoholu. Zalecane do wtórnej fermentacji (restart wina). Możliwość prowadzenia fermentacji w warunkach niskiego poziomu tlenu.

Znaleziono w Google poprzez:

  • enartis
Ten wpis został opublikowany w kategorii Oferta i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.