Drożdże winiarskie G995

DROŻDŻE BAYANUS – G995 Suche, aktywne drożdże winiarskie

Dostępne opakowania: 500g, 20g, 5g

Klasyfikacja: Saccharomyces cerevisiae bayanus. Są to drożdże produkowane we Włoszech wyselekcjonowane z powodu ich szczególnych właściwości aromatycznych. Silne drożdże wywołujące szybką i skuteczną fermentację. Uniwersalne do win białych i czerwonych o wysokiej zawartości alkoholu. Duża tolerancja temperatur, szczególnie niskich.

CHARAKTERYSTYKA WINIARSKA Optymalna temperatura fermentacji 9 – 30°C. Umożliwia uzyskanie alkoholu do 16 – 18 %. Pienią się bardzo słabo. SO2 i H2S wytwarzane są na niskim poziomie. Są odporne na wysokie ciśnienie osmotyczne.

SPOSÓB UŻYCIA Suche drożdże rozpuścia w słodkiej wodzie w ilości 10 jednostek wody na jedną jednostkę wagi drożdży; jeszcze lepiej w mieszaninie 1/3 moszczu i 2/3 wody. Temperatura mieszaniny 30 – 35°C. Czas rehydratacji drożdży 25 – 30 min. Przygotowaną mieszaninę drożdży dodaa bezpośrednio do zbiornika po uprzednim intensywnym zamieszaniu.

PRZECHOWYWANIE Drożdże przechowywać w ich oryginalnych opakowaniach w temperaturze nie wyższej niż 25°C. Przy dłuższym przechowywaniu, temperatura nie powinna przekraczać 10°C.

Znaleziono w Google poprzez:

  • drożdże winiarskie
  • drożdże gorzelnicze hurt
Ten wpis został opublikowany w kategorii Oferta i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.