Płatki drzew owocowych

Płatki dębowePłatki drzewa wiśniowego (Prunus avium) Średnio Opiekane doskonały dodatek w komponowaniu bukietu win jak i innych alkoholi. Płatki wiśniowe zalecane są do win czerwonych i różowych. W odniesieniu do płatków dębowych, dodają mniej tanin do wina, natomiast wzmagają świeżość i owocowość win. Dawkowanie 2-5g/l na okres około 1 miesiąca. Aby otrzymać ciekawsze rezultaty, możemy mieszać różne rodzaje płatków do jednego nastawu.

Płatki drzewa akacjowego (Robinia pseudoacacia) Średnio Opiekane – doskonały dodatek w komponowaniu bukietu win jak i innych alkoholi. Płatki akacjowe zalecane są do win białych. W odniesieniu do płatków dębowych, dodają mniej tanin do wina, natomiast wzmagają świeżość i owocowość win. Dawkowanie 2-5g/l na okres 1 miesiąca. Aby otrzymać ciekawsze rezultaty, możemy mieszać różne rodzaje płatków do jednego nastawu.

Płatki drzewa kasztanowego (Castanea sativa) Średnio Opiekane – doskonały dodatek w komponowaniu bukietu win jak i innych alkoholi. Płatki drzewa kasztanowego zalecane są do win czerwonych i różowych. W odniesieniu do płatków dębowych, dodają winu dużo wiecej cierpkich tanin oraz pikantnych aromatów. Dawkowanie 0,5-3g/l na okres 1 miesiąca. Aby otrzymać ciekawsze rezultaty, możemy mieszać różne rodzaje płatków do jednego nastawu.

Znaleziono w Google poprzez:

  • beczki z drzew owocowych
Ten wpis został opublikowany w kategorii Oferta i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.